Schoonheid van Utrecht

Wie Utrecht bezoekt zal verrast zijn: door de schoonheid van de stad, de culturele en culinaire diversiteit, maar vooral door het aantal inwoners. In de op drie na grootste stad van Nederland wonen zo’n 300.000 mensen – maar je merkt er niets van. De historische oude binnenstad van Utrecht heeft een kleinschalig dorpsgevoel, op sommige plaatsen bijna dorps. De gevels van de oude huizen zijn perfect bewaard gebleven en vallen op door hun rijke versiering.
 

Wandelen langs de grachten van Utrecht

Een wandeling langs de prachtige huizen en oude grachten is altijd een belevenis, maar als de duisternis over de stad valt en de lichten van “Trajectum Lumen” aangaan, krijgt een bezoek aan Utrecht een sprookjesachtige uitstraling. Trajectum is de oude Romeinse naam voor Utrecht en Lumen is het Latijnse woord voor licht. Overal op kerken en kelders, bruggen en bomen, grachten en restaurants zijn lichtobjecten van gerenommeerde kunstenaars. In totaal 18 objecten die in het donker verrassen en inspireren. En in deze dagen onderstrepen we de adventsfeer van de stad.
 

HET MOOISTE UITZICHT VAN DE STAD

Als u meer wilt zien van de oude kanaalstad en haar artistieke verlichting, moet u een boottocht boeken. Want vanuit het kikkeroog van de grachten openen zich geheel nieuwe inzichten in de stad: bijvoorbeeld in de huiskamers van de bewoners. Omdat bekend is dat de Nederlanders nooit de gordijnen sluiten, is goed te zien hoe de goede salons voor de festiviteiten werden ingericht. En het maakt niet uit op welk station je uitstapt – het volgende adventspunt is nooit ver weg. Want ook de klassieke weekmarkten van Utrecht worden in het vakantie seizoen opgewaardeerd en bieden bijzondere feestelijke momenten met glühwein en barbecue.

Back To Top