Aanwezigheidsmelder gebruiken

Aanwezigheidsmelders gaan een stap verder dan bewegingsmelders: Dankzij hun intelligente elektronica reageren ze niet alleen op beweging, maar ook op lichaamswarmte. Hun sensoren detecteren zelfs de aanwezigheid van zittende, staande of rustende mensen.

Het gebruik van dit type melder is daarom bijzonder geschikt voor ruimtes waar u langer blijft maar minder beweegt, zoals kantoren, woningen, toiletten of vergaderruimtes. Aanwezigheidsmelders schakelen de verlichting automatisch uit zodra er niemand meer in de ruimte is of de omgevingslichtsterkte voldoende hoog is.

Zij worden vooral gekenmerkt door

 • een vlak en elegant ontwerp
 • hun energie-efficiëntie door het in- en uitschakelen van het licht, afhankelijk van de aanwezigheid en de lichtsterkte
 • de verscheidenheid aan functies
 • een 360°-sensor, die alles tot 7 m diameter meet.

 

Aanbevolen voor

 • Kantoor
 • Badkamer/WC
 • Opleidings- en vergaderzalen

Wat kost een Smart Home?

De kosten voor een Smart Home variëren afhankelijk van het type en de omvang van de behoefte. De Electricity Cost Guide (ECG) helpt u bij uw planning en kostenraming. Echte prijsvoorbeelden zijn samen met architecten en elektriciens gemaakt en berekend. De Elektriciteitskostengids geeft u voorbeelden van apparatuur voor moderne elektrische installaties en geeft u een oriëntatie voor het plannen van uw Smart Home.

Helderheid volgens uw wensen

Actuele of vooraf gedefinieerde waarden kunnen in de leermodus worden opgeslagen en met een druk op de knop worden geactiveerd. Alle instellingen kunnen handmatig worden uitgevoerd via een schuifbedieningspaneel op de melder of bijvoorbeeld via een afstandsbediening.

Helderheid en duur van de inschakeling

Gebruik de slimme detectoren ook voor de realisatie van vele andere mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld ‘s morgens in de badkamer met muziek begroet worden in de badkamer? Geen probleem – de koppeling van de inbouwradio met een aanwezigheidsmelder maakt het mogelijk.

Radiografische oplossingen maken het achteraf inbouwen nog eenvoudiger. Draadloze bewegingsmelders maken een snelle en eenvoudige integratie in de bestaande gebouwinstallatie mogelijk. Bijzonder praktisch buiten, omdat er geen extra stroomvoorziening nodig is dankzij de accu of de werking op zonne-energie. Bovendien is er een opmerkelijk hoog radiobereik tot 100 meter buitenshuis.

Aanbevolen voor:

 • Tuin
 • binnenplaats
 • toegang tot onroerend goed
 • garages
 • gebouweigenaar
 • parkeerruimte

Wandcontactdoos met LED-oriëntatieverlichting
Baanbrekende technologie. Stijlvol, maar discreet.

Deze contactdozen met geïntegreerde bewegingsmelder en LED-oriëntatieverlichting wijzen u de weg naar de juiste aansluiting en zetten met hun armaturen indrukwekkende accenten.

Conclusie: Veiligheid en energie-efficiëntie op het hoogste niveau

 

Met de bewegings- en aanwezigheidsmelders kunt u uw huis met intelligente verlichting uitrusten.

Bewegingsmelders garanderen zowel binnen als buiten een naadloze bewaking van elk gewenst gebied van uw huis dankzij hun nauwkeurige detectie. Ze voldoen niet alleen aan uw comfort- en veiligheidseisen, maar helpen ook om energie te besparen. Alleen als ze binnen het gedefinieerde detectiebereik beweging detecteren, activeren ze automatisch de verlichting. Met het brede assortiment bewegingsmelders vindt u voor elke inbouwsituatie de perfecte oplossing.

In tegenstelling tot bewegingsmelders detecteren aanwezigheidsmelders reeds de lichaamswarmte en reageren zo op de aanwezigheid van personen. Ze zijn de ideale oplossing voor ruimtes waar mensen zich niet veel bewegen, maar vooral zitten.Kortom, bewegingsmelders en aanwezigheidsmelders brengen u veel dichter bij uw droom van een slim huis. Deze oplossingen verhogen niet alleen de veiligheid en het comfort, maar helpen ook om hoge energiekosten te besparen.

Back To Top